ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Μοιραστείτε

Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 99
Ημερομηνία εγγραφής : 25/03/2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Δημοσίευση  Admin Την / Το Τετ Μάης 02, 2012 12:28 am

Αγαπητοί γονείς,
Με την ευκαιρία της ενημέρωσης για το θεσμό των Μουσικών Σχολείων, ευχόμαστε Καλή Πρόοδο στα παιδιά, Ειρήνη και Υγεία για όλον τον κόσμο.
Στο εξατάξιο Μουσικό Σχολείο που αποτελείται από Μουσικό Γυμνάσιο και Μουσικό Γενικό Λύκειο, διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Αναλυτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας. Έτσι, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι συμμαθητές τους των άλλων σχολείων σχετικά με τη συνέχεια των σπουδών τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Επιπλέον όμως, στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου παρέχεται δωρεάν μία πλήρης και πολυεστιακή Μουσική-Καλλιτεχνική Παιδεία, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, στο εξατάξιο Μουσικό Σχολείο, ο μαθητής διδάσκεται το όργανο της επιλογής του (ευρωπαϊκής ή παραδοσιακής μουσικής), παράλληλα με πιάνο και ταμπουρά, τα οποία τον βοηθούν μέσα από την βιωματική εμπειρία στην καλύτερη αντίληψη των μαθημάτων Θεωρίας-Σολφέζ-Αρμονίας και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής (Βυζαντινής-Δημοτικής) αντίστοιχα. Επιπλέον, εμπλουτίζει την καλλιτεχνική του πορεία μέσα από τα μαθήματα Θεατρικής Αγωγής και Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών που προβλέπονται για το Γυμνάσιο. Τέλος, ολοκληρώνει την σφαιρική του αντίληψη, τόσο μέσα από μαθήματα Πληροφορικής, Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας, όσο και συμμετέχοντας σε χορωδίες και σύνολα διαφόρων ειδών μουσικής δημιουργίας, καθώς και σε μουσικοθεατρικές ομάδες. Συνεπώς, οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν έναν ακόμα τομέα, με πολλές διεξόδους, επαγγελματικής σταδιοδρομίας και εξέλιξης, εφόσον βέβαια το επιθυμούν.
Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι του Μουσικού Γενικού Λυκείου έχουν τη δυνατότητα:
1) Να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ακριβώς οι απόφοιτοι των υπολοίπων Γενικών Λυκείων, σε οποιαδήποτε σχολή, τομέα ή κλάδο και ειδίκευση επιθυμούν.
2) Να συνεχίσουν τις μουσικές σπουδές τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έχοντας προετοιμαστεί δωρεάν στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου για τα ειδικά μαθήματα που απαιτούνται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
3) Να λάβουν κατόπιν εξετάσεων τα Κρατικά Πτυχία Μουσικών Ειδικοτήτων, αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από το Μουσικό Γενικό Λύκειο, τα οποία είναι οι μόνοι διαβαθμισμένοι τίτλοι μουσικής, διότι χορηγούνται μετά το Λύκειο.
4) Να χρησιμοποιούν από πολύ νωρίς τις γνώσεις που έλαβαν σε επαγγελματικό επίπεδο.


Τα μαθήματα αρχίζουν από τις 8.10 το πρωί και ολοκληρώνονται δύο φορές την εβδομάδα στις 15.10 και τρεις φορές στις 14.30, με ένα μεγάλο ενδιάμεσο διάλειμμα στις 13.00 για το δωρεάν πλήρες γεύμα που ήδη έχει προγραμματισθεί και θα διανέμεται από την αρχή του σχ. έτους 2012-13. Ουσιαστικά, οι μαθητές μας παραμένουν στο Σχολείο μία (1) επιπλέον ώρα σε σχέση με τους συμμαθητές τους των άλλων σχολείων.
Τα τμήματα είναι ολιγομελή, μέχρι 24 μαθητές το καθένα.
Η μεταφορά πραγματοποιείται δωρεάν με αστικά, υπεραστικά και ταξί κατά περίπτωση, η οποία από το σχολ. έτος 2012-13 και εξής περιέρχεται πλέον στην αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής αρχής.


Για να εγγραφεί κάποιος μαθητής στην Α’ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου, οφείλει να λάβει μέρος στη διαδικασία επιλογής που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο από 20-22 Ιουνίου 2012. Η επιλογή των υποψηφίων μαθητών γίνεται από επιτροπή εκπαιδευτικών που ανιχνεύουν τις μουσικές δυνατότητες του κάθε μαθητή.
Δεν είναι απαραίτητο ο υποψήφιος να γνωρίζει μουσική.
Προκειμένου να συμμετάσχει ο μαθητής σε αυτή τη διαδικασία, ο γονέας-κηδεμόνας του οφείλει
να προσέλθει στο Μουσικό Σχολείο και να υποβάλει αίτηση
από την Πέμπτη 10 Μαΐου έως και την Πέμπτη 31 Μαΐου 2012
και ώρες 12.30-14.30 κάθε εργάσιμη ημέρα.
Για περισσότερες πληροφορίες
μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ.: 25210-28191
και στις εξής ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mail):
gymmdram@sch.gr
lykmousd@sch.gr

Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε στο διαδίκτυο από τις ιστοσελίδες μας:

lyk-mous-dramas.dra.sch.gr

mousdrama.forumgreek.com


Με τιμή,
Η ΔιευθύντριαΔρ Ευαγγελία ΣπυράκουΗ Εγκύκλιος εδώ

η Αίτηση εδώ

Η πιο πάνω επιστολή σε έγγραφο εδώ

Βιντεο παρουσίαση των οργάνων κλασσικής μουσικής

Βίντεο παρουσίασης οργάνων παραδοσιακής μουσικής

    Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Σαβ Ιαν 19, 2019 9:43 pm